norgeseliten_2

Fornøyde medlemmer i Norgeseliten

norgeseliten_2

“Vi får mer tid til å jobbe med det vi lever av”

Vi treffer Rino og Henrik på BA Servicesenter i Fredrikstad. Den ene startet for seg selv for en uke siden. Den andre driver familiebedriften som har vært med siden Norgeseliten startet opp i 1998. Men de er enige om hva som er den viktigste grunnen til å være medlem i Norgeseliten.

Rino Høistad har drevet egen bedrift før. Nå starter han opp igjen, etter en periode som ansatt. ”Det ble veldig naturlig for meg å ha en samarbeidspartner som Norgeseliten da jeg skulle starte opp Elektro Spesialisten”, sier han.

Enklere å drive
”Det er ganske mye som er lovpålagt og skal være på plass når du starter. Du skal for eksempel ha rutiner for HMS, for eksternkontroll av bedrifter, FDV dokumentasjon og KS kontroll/systemdokumentasjon. Norgeseliten jobber med å krympe den tiden du må bruke på slike rutiner til et minimum.”

”Web-verktøyet Ellipse har det du trenger ferdig pakket og klart til å ta i bruk. Alt som skal møtes av lover og regler ligger ferdig ute på nettet. Ikke bare slipper du å finne ut av alt, du er også sikret at kvaliteten på det du bruker er bra. Jeg tror jeg har spart inn medlemskontingenten for det første året bare på det,” sier Rino.

Bruker tiden bedre
I motsetning til Rino representerer Henrik Sørum de godt etablerte. Han har nylig overtatt familiebedriften Sørum Elektro as, som er en absolutt veteran i Norgeseliten-sammenheng. Men argumentene for å være medlem er ikke veldig annerledes.

”Det er godt å kunne bruke mest mulig av tiden på det du faktisk lever av,” sier han. ”Men det er jo ikke den eneste grunnen til å være med. Jeg synes også det faglige fellesskapet er vesentlig. Det kommer hele tiden mye nytt, og vi er nødt til å holde oss oppdaterte. Det er mye enklere når vi har Norgeseliten i ryggen.”

Faglig samarbeid
”Vi har en del arenaer der vi møtes, både faglig og sosialt. I regionen har vi faste samlinger tre ganger i året for å oppdatere oss. Norgeseliten har knyttet til seg de riktige leverandørene i bransjen, de som har rett kvalitet, og de forplikter seg til å komme rundt og informere. Og det er selvfølgelig slik at de som deltar mest på møtene våre får mest informasjon, og får et lite forsprang.”

”Det er forresten et poeng i seg selv”, sier Henrik, ”at bak Sørum Elektro ligger det en kjede med store ressurser. Det er ganske viktig i en del sammenhenger.”

Impulser